02

IMPREGNEREN

IMPREGNEREN / VOCHTWERING

Het aangezicht van uw woning of gebouw bestaat in de meest gevallen uit circa 50% metselwerk. Om dit mooi te houden dient het beschermd te worden tegen weersinvloeden als vorst, slagregen etc. Nieuw of gerenoveerde gevels zien er de eerste jaren zeer goed uit, maar door de jaren heen vervuilen ze langzamerhand (weer). Dat wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door vuil dat op de oppervlakte komt en als regent de werking van een suikerklontje krijgt. Het water wordt opgezogen en transporteert de oppervlaktevervuiling dieper de steen in. Hierdoor wordt deze inniger vervuild en dus moeilijker te reinigen.

Dit is echter slecht optisch; kwalijker is dat een vochtige gevel de ideale voedingsbodem is voor mos-, algengroei en schimmels. Bij koudebruggen in de spouw kunt u zelfs binnen last van vochtplekken krijgen. Daarnaast vriezen de voegen er bij vorst in een vochtige gevel eerder uit en kunnen er schilfers van uw stenen knappen.

U kunt deze ellende voorkomen door uw gevel te laten impregneren. Hierdoor kan er geen vocht meer in de geven trekken, spoelt de oppervlaktevervuiling van de gevel en is doorslag verleden tijd. Met de middelen waarmee A.A.A.A werkt blijft de gevel open, zodat het vocht wel van binnenuit naar buiten kan, maar nieuw vocht niet de gevel meer in kan. Een behandeling is goed voor circa 10 jaar en kan dan weer eenvoudig herhaald worden.

Hoofdvoordelen van impregneren:

– Geen vochtproblemen (doorslaande gevels)
– Verlengt duurzaamheid van voeg-, en metselwerk
– Besparing van energie (stookkosten)
– Volledig kleurloos
– Voorkomt vorstschade
– Bestrijd zout en kalk uitbloei (witte uitslag)
– Aanzienlijke vermindering van mos- en alg aangroei
– Sluit de gevel niet af zodat vocht wel naar buiten kan

Impregneren is eigenlijk een finishing touch, de extra afwerking voor een perfecte gevel.

Kerkstraat 4, 4931 AR Geertruidenberg  Tel: 06 - 43 04 54 09  Email: info@a-a-a-a.nl

© 2017 Proudly created with volvuur.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon
  • White Twitter Icon
  • White Vimeo Icon