02

SCHOORSTEEN RENOVATIE

SCHOORSTEEN RENOVATIE

De schoorsteen heeft niet voor iedereen altijd prioriteit of word vergeten. Maar een schoosteen maakt niet alleen het complete aanzien af, de schoorsteen is ook het zwakke punt qua dakvorst. Met als grootste bedreiging vochtdoorslag en lekkage. Veelal is in die gevallen renovatie mogelijk.

Schorsteenrenovatie is een opzichzelfstaand specialisme. Dit heeft met name te maken met de, in veel gevallen, lastige bereikbaarheid, kwetsbaarheid en de hoge kwaliteitseisen. Door middel van een speciaal schoorsteensteiger wordt op een veilige manier gewerkt en kan een hoogstaand product worden aangebracht.

LOOD REPARATIE

Omdat loodslabben aan uw woning zorgen voor de afdichting is het van beland dat er geen scheuren of gaten in het lood zitten. Dit kan namelijk als gevolg hebben dat men een lekkage krijgt. Dit is een veel voorkomend probleem bij schoorstenen aan het dakvlak. Om dit probleem op te lossen, zal men een gerichte reparatie moeten uitvoeren, of geheel nieuw lood erin moeten maken.

Dit laatste kan op 2 manieren:

– Het kapotte lood wegsnijden en opnieuw aanvullen met nieuw lood
– Het verwijderen van stenen in de gevel zodat het nieuw gezette lood in de binnenspauw goed aansluit en het binnengedrongen regenwater naar buiten afvoert.

 

Bij nieuw lood aanbrengen zijn meerdere aandachtspunten van belang:

– Hoe lang moet het lood zijn (denk hierbij aan het optrekkende vocht of eventuele verzadiging van de steen bij langdurige regenval)
– Hoe dik moet het lood zijn (ivm eventuele werking van bijvoorbeeld een gevel of schoorsteen. Bij krimpen of uitzetting kunnen krachten vrijkomen die opgevangen zullen moeten worden)

 

Bij loodreparatie zal dan ook gekeken moeten worden naar de omvang van de aantasting. Als gevelrestaurateur zijn wij dan ook in alle disciplines met betrekking tot de buiten gevelsteen thuis.

Kerkstraat 4, 4931 AR Geertruidenberg  Tel: 06 - 43 04 54 09  Email: info@a-a-a-a.nl

© 2017 Proudly created with volvuur.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon
  • White Twitter Icon
  • White Vimeo Icon